Persberichten

 

Première I AM in het teken van de Atelier en Kunstroute 2021 - YouTube

 

Filmpje en interview. Even wachten tot.....33.11

Wat uitleg over mijn werken tijdens de atelierroute Bodegraven-Reeuwijk september 2021.

 

 

 

Als onderdeel van de atelierroute 26 en 27 mei zijn 3 regionale kunstenaars en lid van de Kunstkring ook te vinden bij de mini galerie Zuidzijde 69B.

Deze galerie is niet alleen tijdens de route geopend maar ook gedurende de zomermaanden.

 

https://www.hoekschewaardsekunstenaars.nl/feestelijke-voorjaarsexpositie-galerie-kunstkijk-zaterdag-3-maart-werk-van-veel-hw-kunstenaars-en-3-gastexposanten/

 

Feestelijke Opening Voorjaarsexpositie Galerie Kunstkijk zaterdag 3 maart met werk van veel HW-Kunstenaars en 3 gastexposanten

Posted on 1 maart 2018 by Hoeksche Waardse Kunstenaars wrote in Nieuws.

De Hoeksche Waardse Kunstenaars zijn verheugd om in de galerie aan de Molendijk 8, Oud-Beijerland naast hun eigen werk ook werk te kunnen tonen van 3 zeer gewaardeerde gastexposanten.

Het keramiek “Parese un florero 4” bijvoorbeeld hier getoond, van Magda Rijneke toont een zeer hoogwaardige kwaliteit, vakmanschap en hedendaagse uitstraling.

 

M a g d a R ij n e k e – Keramist
De werken van Magda Rijneke staan in een traditie van keramisten, die vooral bewogen worden door het aardse van de klei. Ze werkt graag met oxides en laat daarmee de klei en haar huiden zien.
In de eenvoud van vorm zoekt zij naar nuance in de doorwrochte huid. Door het gebruik van grove chamotte en oxides worden de contrasten tussen glad en grof, ruw en structuur benadrukt.
De werken worden handmatig opgebouwd en zijn eenmalig. Ze zijn puur, perfect in het niet perfecte en elke kant ervan heeft iets verrassends.
Het lijkt dat Magda met haar werk als het ware de mineralen aan de aarde ontlokt.
www.keramiek-magdarijneke.nl

 

 

Woerden, Kijken is Kunst 28 t/m 30 november 2014

Schoonhoven Culturele zondag 12 oktober 2014